NYITÓLAP
A RENDEZVÉNYRŐL
KAPCSOLAT
VIDÉKI HELYSZÍNEK
 
 
Szeptemberben ismét Nagy Sportágválasztó!

Közel  80 kipróbálható sportág egy helyszínen, élsportolókkal, edzőkkel, szakmai tanácsadással.

Gyere el! Próbáld ki! Válassz!

V. Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI

Időpont: 2009. szeptember 18-19. (9- 17 óra között)
Helyszín: Merkapt Maraton Sportközpont, 1106 Budapest, Maglódi út 12/A

Rendezvényünk elsődleges célja, hogy minél többeknek - gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt - kedvet csináljon a sporthoz, és segítse a helyes sportágkiválasztást, olyan mozgásforma megtalálását, mely a leginkább illik az adott gyermek, felnőtt korához, testfelépítéséhez, erőnlétéhez.  Elősegítve, hogy minél többen élvezettel, sikerélménnyel és ezáltal hosszútávon gyakorolják a kiválasztott sportágat, növelve az egyesületek utánpótlás és tömegbázisát. A lényeg, hogy a gyerekek, felnőttek ne csak nézzék az egyes sportbemutatókat, hanem aktív részesei legyenek maguk is a rendezvénynek, vegyék kezükbe a sporteszközöket, próbálják ki a sportágakat, tapasztalják meg egyes mozgásformák lényegét, hangulatát.  „Ízleljék meg” a sportot.

A belépés ingyenes!

A rendezvényen élsportolókkal, olimpikonokkal is találkozhatnak a látogatók, sőt együttsportolásra is lehetőség nyílik a neves sportszemélyiségekkel.  

 

A sportágak ilyen egyedülállóan nagyszámú felhozatala, kipróbálási lehetősége reméljük azoknak is "étvágyat" csinál, akik eddig nem érdeklődtek a sport iránt, nem véletlenül hangoztatjuk, hogy a Sportágválasztó "sportvágygerjesztő" kíván lenni.

 

A Nagy Sportágválasztó tehát nem egy kirakatrendezvény, hanem egy olyan non-profit, civil kezdeményezés, mely a gyakorlatban tud hozzájárulni ahhoz, hogy minél többek életének természetes részévé váljon a mozgás, a sport.

 

Bár a rendezvény budapesti, az ország bármely pontjáról várjuk a látogatókat, mint ahogy erre a 2009 májusi rendezvényünknél is akadt sok példa. A pénteki nap az óvodák, iskolák számára fenntartott nap, de 14 órától már a nagyközönség előtt is nyitva vannak a kapuk, a szombat pedig teljes egészében a családoké, nagyközönségé.

 

A két napos Nagy Sportágválasztón közel 80 sportágat (!) tehetnek próbára a jelenlévők például: aikido, akrobatikus kosárlabda, akrobatikus torna, amerikai football, asztalitenisz, atlétika, birkozás, bridzs, canne de combat, curling, darts, evezés, floorball, freestyle foci, golf, gyeplabda, gyorskorcsolya, gyorstollaslabda, hapkido, hegy- és sportmászás, hegyikerékpár, iado, íjászat, ír tánc, jégkorong, jiu-jitsu, jodo, judo, kajak, karate shotokan, karate, kendo, kenu, kick-box, korfball, kosárlabda, krikett, kung-fu/wushu, labdarúgás, lábtoll-labda, lacrosse, lovassport, minigolf, muay thai, műkorcsolya, ökölvívás, öttusa, petanque, parasportok, rafting, ritmikus gimnasztika, rögbi, röplabda, sakk, sárkányhajó, savate (francia box), sepaktakraw, sí, skimboard, snowboard, softball, sportaerobik, sportlövészet, squash, szinkronkorcsolya, szinkronúszás, szivacskézilabda, szlalom kajak, szlalom kenu, taekwon-do ITF, taekwondo WTF, tájfutás, táncsport, teke, tenisz, terepgördeszka, testépítés és fitness, tiratlon, tollaslabda, torna /gumiasztal, ugrókötél, ultimate frizbi, úszás, vívás. Ínycsiklandozó kínálat, nem?

A rendezvényen neves sportszemélyiségek, olimpikonok is megjelennek, akikkel többnyire együttsportolásra is lehetőség nyílik, kedvcsinálónak néhány név:  Cseh László (úszás), Faházi Janika (asztalitenisz), Gergely István (vízilabda), Klampár Tibor (asztalitenisz), Kiss Tamás és Kozmann György (kenu), Kovács Katalin (kajak), Nagy Tímea (vívás), Nyilasi Tibor (labdarúgás), Sebestyén Júlia (műkorcsolya), Sike András (birkózás), Szentgyörgyi Rómeó (aerobik), a Rippel fivérek… és még sokan mások.
 
A sportágak mellett most lesznek konzultációs sátrak, ahol a sportpedagógia, sportpszichológia,  sportalkímia is megjelenik.

A Navi-Med az előre bejelentkezettek körében díjmentesen végzi sportantropometriai mérését, mely a testalkat, genetikai adottságok figyelembevételével tud sportágakat ajánlani.

Azok, akiknek már nem jutott időpont, a helyszínen kedvezményes bónt kapnak a Navi-Medtől, mely jelentős kedvezményre jogosít fel egy később igénybe vehető mérésnél.

Lesz ismét szűrőkamion, a 3x3 egészségprogram jelenlétének köszönhetően zöldség és gyümölcskóstoltatás, az ÖKÖVITAL jóvoltából pedig csírakóstoltatás is.

A 3x3 egészségprogram arca, a Jóban, rosszban egyik szereplője, Novák Heni is megjelenik a helyszínen pénteken 12 óra körül az egészséges életmód és a megfelelő mennyiségű zöldség-gyümölcs fogyasztás propagálása mellett, jópár sportágba is szívesen belekóstol.

Nagy sikere és valóban ösztönző ereje volt májusban a McDonald’s Pontgyűjtő füzetnek.

Ezzel szeptemberben is találkozhat a közönség! A látogatók a füzetkébe az egyes sportágak kipróbálásával pontokat gyűjthetnek, melyek McDonald’s ajándékokra válthatók.

Ezen kívül kerékpár sorsoláson is részt vehetnek a leadott szelvényekkel, a nagyközönség között 30 felnőtt kerékpárnak lesz új kis gazdája.

Az oktatási intézménnyel érkezők sem maradnak ki a lehetőségből, hiszen pénteken tombolajegyes sorsolással közöttük is 10 kerékpár kerül kisorsolásra.

Az E-ON-nak köszönhetően kiemelt szerepet kap a labdarúgás. A focis területen a gyerekek, a szülők különféle foci-feladatokban tesztelhetik tudásukat, mint lyukra rúgás, 7-es rúgás,  fejelés és dekázás megadott időn belül,  szlalompálya folyamatos cselezéssel, labda-egyensúlyozás, és  labdarúgással kapcsolatos kvízkérdések. Emellett a gyerekek egy autogram-gyűjtő füzetben a rendezvényen megjelent kedvenceiktől is begyűjthetik az áhított aláírásokat.

A T-Mobile, az egészséges életmód támogatójaként a gyermekek számára kerékpáros akadálypályával és díjtalan bringaszervizzel segíti az esemény létrejöttét.

A szeptemberi rendezvényhez kapcsolódóan, most az INTERSPORT támogatásával  esszépályázatot hirdetünk meg általános iskolás tanulók részére.  A pályázatra beérkező esszék témái a következők lehetnek: Mit jelent Nekem a sport? Miért tartom fontosnak a sportolást? vagy A Nagy Sportágválasztón szerzett élményem.

Az első hat helyezett kerül díjazásra, összesen 750 000 Ft értékben. A nyertes pályázó az oktatási intézményének nyerhet sporteszközutalványokat, a díjazott művek szerzői pedig értékes INTERSPORT ajándékcsomagban részesülnek.
Az esszépályázat zsűrijének tagjai: Buzgó József, a Nemzeti Sport főszerkesztője, Csukás István magyar költő, író, Szujó Zoltán, sportriporter, Prof. Dr. Gombocz János, a Magyar Sporttudományi Társaság Sportpedagógiai Szakbizottságának elnöke, Kozmann György kétszeres olimpiai bronzérmes, többszörös világbajnok kenus, a rendezvény sajtófőnöke, valamint Várbíró Ákos, az INTERSPORT marketing vezetője.

A rendezvény két házigazdája pénteken Hajdú B. István, szombaton  Siklós Erik sportriporterek lesznek.

A több mint 80 sportág között mindenki megtalálhatja az alkatának, erőnlétének, korának, pénztárcájának legmegfelelőbb mozgásformát, nemre és korra való tekintet nélkül!

Sok szeretettel várunk mindenkit!

Pénteken elsősorban az előre bejelentkezett óvodai, iskolai csoportokat várják, de 14 órától és szombaton egész nap a nagyközönséget is szélesre tárt kapuk fogadják.

E-mail | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set